Richard & Emelie

Richard & Emelie hade ett undebart bröllop på Bommersvik Hotell & Konferens och vi fick äran att dokumentera deras stora dag i bilder:

Venue
: Bommersvik
Tårta: Ulrikas smakeri, Strängnäs
Florist: Personliga blomsterinredning
Klänning: Custom made av brudgdummens kusin

Kort info om bröllop på Bommersvik

Utanför Järna finns vackra Bommersvik Hotell & Konferens med utsikt över sjön Yngern. En naturnära anläggning med möjlighet till att få hjälp med planering av en bröllopskoordinator på plats.

På anläggningen finns både stugor, hotellrum och ställplatser för husbilar. Totalt finns sovplatser för 179 personer. Perfekt om ni vill erbjuda övernattning till bröllopsgäster eller om ni vill checka in någon dag innan bröllopet tillsammans med tärnor och marskalker.

Vid middagslokalen finns ett trädäck perfekt för mingel och brudskål och det finns även ett vindsegel uppsatt som skyddar mot regn. För en mer rustik känsla kan även Bommersviks loge bokas där ni antingen kan välja att ha middagen och/eller festen. Logen rymmer upp till 150 personer.

Hos Bommersvik finns det möjlighet att få hjälp med allt från planering, till mat och servering. Det finns även utrymme till att dekorera och ordna med leverantörer själv. Väljer ni mat från deras restaurang så lagas den på närproducerade råvaror av köksmästare och restaurangchefen.

BRÖLLOPSMORGONEN

Bröllopsmorgonen startade med att vi fotografer delade upp oss för att följa Richard & Emelie när de gjorde sig klara för first look. Bruden tillsammans med sina tärnor i en av bommersviks stugor och brudgummen tillsammans med marskalker på ett hotellrum. Ett riktigt bra tillfälle till att ha två fotografer på så att alla magiska moment från bröllopsmorgonen dokumenteras.

Champagne skålades, smink och hår gjordes klart och flugor knöts. Innan det var dags att bege sig mot First Look så tog Emelie tillsammans med sina tre toast-madames och tre tärnor lunch som beställdes från Bommersviks restaurang. 

Sedan skulle brudklänningen på. En väldigt fin och personlig detalj, unik för detta bröllop var att det var brudgummens kusin som designat och sytt brudklänningen. Helt fantastiskt och så fint!

First look fotade vi vid en stor syrenbuske utanför Bommersviks huvudbyggnad. Så fint! Det är något alldeles speciellt med att se varandra för första gången på sin bröllopsdag. Uppklädda och tillfixade, och denna gång var inget undantag. Så mycket kärlek och känslor i detta moment som vi bara älskar att fota!

PORTRÄTT

Porträtten tog vi i områdena runt om Bommersvik. Många av våra brudpar är ofta förvånade hur skönt det faktiskt är att få komma ut i naturen och tänka på annat ett tag innan det är dags för dagens höjdpunkt, vigseln.

En favorit från Richards & Emelies bröllop var porträtten vi tog på ett fält med blommande maskrosor. Det är något speciellt med överblommade maskrosor. Även som vuxen är det svårt att låta bli att plocka upp en och blåsa på, och det är precis vad vi gjorde. Så härligt!

Vi åkte runt till några olika locations som jag och Gustav scoutat på morgonen. Juni månad bjöd på perfekt temperatur och fälten var gröna och fulla av blomster.

När porträtten var färdigfotade så begav vi oss tillbaka mot Bommersvik där vigseln skulle hållas. Brudparet fick tid att fixa till sig (plocka bort masksrosfrön från håret), prata ihop sig med brudföljet och samla nerverna innan det var dags att göra sin entrance till vigseln.

Samtidigt välkomnades gästerna av brudparets tre Toast-madames som stod utanför huvudbyggnaden och delade ut små kit med program, blomsterblad och såpbubblor som skulle blåsas på brudparet efter ceremonin.

CEREMONIN

Ceremonin hölls på baksidan av Bommersviks huvudbyggnad med utsikt över sjön. En superfin ceremoni med egna löften och mycket musik. Till tonerna av Fleetwood Macs “Everywhere” var inte ett öga torrt.

Efter brudparets första kyss som gifta så försvann de tillbaka in i huvudbyggnaden för göra entré på framsidan av huset där nära och kära stod redo för att kasta rosenblad, blåsa såpbubblor och gratulera det nygifta paret.

Många kramar senare så var det dags för Gustav och mig att dela upp oss igen. Gustav fotade gruppbilder tillsammans med brudföljet och brudparet medan jag följde gästerna upp mot minglet på trädäcket utanför restaurangen.

BRUDSKÅL & TÅRTA

När Emelie och Richard andlände till minglet så välkomnades de med en väldigt fin och rolig detalj som vi inte fotograferat tidigare. Nämligen en bägare i silver speciellt uformad för brudskålar som kan härledas tillbaka till 1800-talet.

Gästerna stod redo med champagne medan en skål utbringades för det nygifta brudparet som då skålade genom att dricka ur denna festliga uppfinning. Vitsen är att både bruden och brudgummen kan dricka ur silvret på samma gång. Detta genom att den lilla bägaren kan roteras i axeln den sitter fast i och på så vis vinklas så båda kan dricka samtidigt. Så kul och minnesvärd detalj!

Till minglet serverades också tårta gjorda av fantastiska Ulrikas smakeri. Richard och Emelie berättade att deras favorit dessert var just princesstårta och att de därför hade valt det till bröllopet. Tårtorna var otroligt fina, klädda i vit marsipan och dekorerade med färska blommor.

Som vi tidigare nämnt vid andra bröllop så älskar vi idén med att ha tårta till minglet. Tårtan får göra sig till rätta på bilderna när den fotograferas i dagsljus och hungriga gäster efter vigseln brukar verkligen uppskatta en liten blodsocker-boost innan middagen.

Innan gästerna slog sig till bords hade brudparet förberett med lite roliga aktiviteter som mellanakt. Det var alltifrån en tavla som gästerna tillsammans hjälpte till att måla, till en gästbok där nära och kära kunde sätta in polaroid bilder. Sist men inte minst fanns en “önskebrunn” där gästerna kunde skriva lyckönskningar till brudparet. Så fint!

Stort Grattis Richard & Emelie!