gm bröllopsfoto

om oss

OM OSS

Vad kul att du tar dig tiden att läsa mer om oss och vår verksamhet! Vi tror att nyckeln till att ni som brudpar ska känna er avslappnade under fotograferingen är att vi får en bra kontakt från första start. GM Bröllopsfoto är en nystartad firma som grundades som en personlig liten bröllopsfoto-verksamhet som främst växt på kunders efterfrågan och rekommendationer. Vi som fotograferar heter Ika Ressner & Gustav Markholm. Ett kreativt par med ett brinnande intresse för bröllopsfotografering. Tillsammans har vi över 10 års kombinerad erfarenhet av fotografering. Läs mer om oss här nedan!

XX Gustav & Ika

Bröllopsfotograf Ika Ressner och Gustav Markholm

VARJE HISTORIA ÄR UNIK

Med ett nästintill oändligt utbud av bröllopsfotografer vet vi att det kan vara svårt att hitta rätt. Vi tycker att ni inte ska nöja er med första bästa bröllopsfotograf. Er bröllopsdag är trots allt en dag ni vill minnas, så tar ett tid att välja en fotograf som verkligen passar er. Vilka bilder tilltalar er? Vem ska få berätta er historia? Våra bästa tips är att:

Spana in portfolios

Spana in olika fotografers portfolios. Alla fotografer har sin unika stil. Det bästa sättet att jämföra olika stilar är att kika i portfolios eller på Instagram. Vi uppdaterar både vår hemsida och sociala medier kontinuerligt med nya bröllopsfoton.

sätt upp en budget

Ett annat starkt tips är att sätta upp en budget för hur mycket ni har tänkt lägga på bröllopsfotograferingen. Det finns bröllopsfotografer i alla prisklasser, men det är även viktigt att ha i åtanke vad man betalar för. Kvalité på utrustning, erfarenhet och bildredigering kan skilja sig stort från fotograf till fotograf. På GM Bröllopsfoto strävar vi efter att ha så prisvärda och transparenta priser som möjligt utan att tumma på kvalité. Läs mer om våra priser & erbjudanden här.

bRA KONTAKT

Sist men inte minst tror vi att en av det viktigaste sakerna för att ni som brudpar ska kunna känna er bekväma under fotografering är en bra kontakt från start. Som bröllopsfotograf får man stor inblick i allt vad bröllop heter. Det är smink, bordsplaceringar, klänningar och mycket annat. Vi svarar gärna på frågor om bröllop och bröllopsfotografering så tveka inte på att höra av er om ni har några frågor. Vi ser fram emot att höra från er!

BRÖLLOPSFOTOGRAF GUSTAV MARKHOLM

bröllopsfotograf Gustav Markholm

Gustav Markholm

BRÖLLOPSFOTOGRAF

"I don't shoot what it looks like, I shoot what it feels like"

Hej! Vad kul att ni har hittat hit. Mitt namn är Gustav Markholm. Tillsammans med min sambo Ika startade jag GM Bröllopsfoto för att kunna arbeta med det jag brinner för. Nämligen fotografering. Läs mer om mig och min historia här nedan.

Meriter

  • Prisbelönt Naturfotograf
  • Över 10 års erfarenhet av fotografering
  • Uställningar & Vernissager

MIN HISTORIA

Allting började med en konfirmationspresent som kom att bli starten för min passion för fotografering.

Så länge jag kan minnas har jag älskat både djur och natur. Under mina första år som fotograf i de yngre tonåren minns jag hur jag kunde lägga mig ner mitt på en parkering i stan, bara för att fotografera en groda. När chansen finns där, finns det inget som kan stoppa mig från att fånga livets berättelser i min kamera.

Av detta intresse föddes ett annat och idag är foto inte bara ett intresse för mig. Jag skulle nog snarare beskriva det som mitt livs passion. Inspirerad av min far som är en mycket skicklig konstnär är mitt kall att föreviga minnen, känslor och historier genom mina fotografier.

Även om min förkärlek till djur lever kvar sedan barnsben så är bröllopsfotografering något av det roligaste uppdrag man kan få som fotograf. För vilken historia är värd att föreviga om inte den eviga kärleken mellan två människor?

I mina bilder vill jag förmedla känslorna och kärleken under ert bröllop och er historia. Genom att inkludera naturen och omgivningen i ett samspel med berättelsen bakom bilderna skapar vi tillsammans genuina och jordnära fotografier som förevigar detta fantastiska minne!

XX Gustav

Bröllopsfotografering av vinterbröllop med snö
Bröllopsfotografering med bruden och brudgummen innan bröllopet

BRÖLLOPSFOTOGRAF IKA RESSNER

Hej! Går ni i bröllopstankar? Fantastiskt! Mitt namn är Ika Ressner. Jag fotograferar tillsammans med min sambo Gustav på GM Bröllopsfoto. Genom att vara två bröllopsfotografer få vi med fler vinklar och moment från bröllopet. Exempelvis kan vi fotografera både bruden och brudgummens förberedelser. Läs mer om mig här nedan.

bröllopsfotograf Gustav Markholm
Bröllopsfotograf Ika Ressner

IKA RESSNER

BRÖLLOPSFOTOGRAF

MIN HISTORIA

Så länge jag kan minnas har jag älskat bröllop. Jag minns hur jag som liten fick följa med mamma till hennes väninnas bröllop och hur jag blev som förtrollad i alla klänningar, blomsterarrangemang och allt som hör till. Än idag kan jag spendera timmar bland inspo-bilder på pinterest eller framför bröllopsartiklar på nätet. Vilket smink gör sig bäst på bröllopsfoton? Vilka läpprodukter håller hela bröllopsdagen? Hur kombinerar man det perfekta färgtemat?

Att få arbeta med att fotografera bröllop och driva hemsidan för GM Bröllopsfoto är verkligen helt fantastiskt. Förutom att få träffa alla underbara brudpar och bröllopsgäster är det verkligen ett hedersuppdrag att få äran att föreviga dessa dagar. Jag älskar att skapa i alla dess former; måla, fotografera och till och med programmera. Att få skapa fantastiska bröllopsfoton av små ögonblick är verkligen det roligaste med fotografering.

Vår tanke med hemsidan GM Bröllopsfotograf är inte bara att agera plattform för vår bröllopsfotograferings-verksamhet. Jag & Gustav ville även skapa en portal där vi samlar informativa bröllopsartiklar och bröllopstips inom mode, smink, hudvård m.m. När man är ute och fotograferar bröllop samlar man på sig en hel del tips och inspiration. Vi vill gärna dela med oss av det till alla er som tittar förbi här på hemsidan.

I mina bilder föredrar jag en dokumentär stil. Inte så mycket krusiduller utan fokus på genuina känslor, kärlek och storytelling. Jag vill att ni ska kunna titta på era bröllopsbilder om 30 år och känna precis det ni kände då.

XX Ika

bröllopsfotograf Gustav Markholm
Erbjudanden & tjänster

Bröllopspaket

Koppla av och njut av ert bröllop. Vi hjälper er med fotograferingen för att föreviga er stora dag på bästa sätt. 

Följ oss på sociala medier! Du kan nå oss på både Instagram och Facebook.

sv_SESvenska
en_USEnglish sv_SESvenska