Sweden / Abroad

Bröllopsfoto

ABOUT Us

Vad kul att ni hittat hit och att ni vill läsa mer om oss! Vi är ett kreativt, pratglatt och naturälskande par från Linköping. Det finns många ord för att beskriva oss, men det viktigaste av allt: vi älskar att fotografera bröllop! Att få resa, träffa nya människor och skapa magiska bilder är det bästa vi vet. Ibland får vi fortfarande stanna upp och nypa oss i armen över att få jobba det vi gör.

 Tillsammans kombinerar vi våra erfarenheter och färdigheter till vår alldeles unika stil. Gustav har en lång karriär inom foto och startade firman redan 2012. Vi älskar att väva in naturliga element i våra bilder och huvudfokus ligger på att lyfta fram alla de personliga detaljer som gör ert bröllop unikt. Vi är inte så mycket för allt för uppstyrda bilder och fokuserar därför mycket på ögonblick, naturliga poser och avslappnade bilder. 

Vill ni ha ett sammansvetsat team som både finns där som stöd och som fångar alla magiska stunder från er stora dag på bild så har ni hittat rätt!

Xx  Gustav & Ika

Get to Know Gustav

Namn: Gustav Markholm

Hur kommer det sig att du började fota? Jag önskade mig en systemkamera i konfirmationspresent och sedan den dagen har jag varit fast. Till en början fotade jag mest djur och natur. Jag frilansade och har bland annat varit uppe i Abisko och fotat. År 2012 startade jag min egen firma och år 2016 fick jag frågan om att fotografera mitt första bröllop. Jag älskade det! Sedan dess har jag nischat in mig på bröllopsfoto, men jag har fortfarande stor nytta av mina kunskaper inom naturfoto då jag mer än gärna väver in det i framförallt  bröllopsporträtten. Jag skulle säga att det är min “hemliga vapen” för att ge bilderna det där lilla extra.

Vad gör du när du inte fotar? När jag inte fotar så reser jag helst och självklart tar jag med mig kameran. Bali,  Thailand och Mexico är några favoritresemål som ligger extra varmt om hjärtat. Planerar ni honey moon dit så glöm inte fråga mig om tips. Jag vet allt om hemliga vattenfall till vart du kan hitta grymma Acai Bowls och Beach clubs.

Favoritfilm? Då måste jag ändå säga Star Wars och Harry Potter filmerna. 

Favorit moment att fota under bröllop? Oj, Allt! Men om jag måste välja så finns det nog inget som slår porträttbilder under Golden Hour samt leendena under first look och vid gratulationerna.

Drömbröllop att fota? Naturfotografen inom mig skulle verkligen vilja fota ett bröllop med one-of-a-kind natur. Kanske bland bergen i Utah, Grand Canyon eller vid en kristallklar sjö i Kanada. Men jag älskar att fota alla typer av bröllop. Bara att få ha det som arbete är en dröm!

Get to Know Ika

Namn: Ika Ressner

Vad är det bästa med att fota bröllop? Allting! Att få lära känna alla underbara bröllopspar och följa deras resa från planering till bröllop. Att föreviga alla magiska små ögonblick som annars så snabbt passerar förbi. Vi fokuserar mycket på känslor och uttryck i våra bilder. Jag älskar verkligen när jag sitter och redigerar bilder från ett bröllop och får återuppleva den glädje som fanns i rummet när jag tog bilden. 

Något jag skulle rekommendera i matväg: Sparkeling Matcha och Coconut Nice Cream.

Dina bästa fotoegenskaper: Jag är lite av en idéspruta när det kommer till konst överlag. Många av mina favoritbilder kommer av idéer jag haft som vi gjort till verklighet. Exempelvis en brud vi fotograferade som jobbade som florist. Vi hittade ett solrosfält i närheten vilket gjorde att vi kunde väva in henens passion för blommor i porträttbilderna. När jag målar tavlor hemma så kan jag använda mig av allt från spackel, till sand från min favorit sandstrand till peppar och gurkmeja hämtat ur kryddskåpet.

Vad finns alltid i din kyl: Celcius, Pepsi Max och bladspenat.

Favoritresemål: Jag älskar södra Europa. Härliga slott i Frankrike, vingårdar i Italien, bergen på Mallorca. Bali är också en favorit och Karibien är svårslaget!