Elin & Marcus

Ett fantastiskt bröllop på Kanalmagasinet i Mem utanför Söderköping,

Venue: Kanalmagasinet i Mem
MUA: Minna Taubermann
Tårta: Diversis
Florist: Patricia Hemmingsson
Klänning: Pronovias
Klänningsbutik: Milagro
Ringar: Tre systrar
Smyckesbutik: Wilhelm Pettersson

Kort info om bröllop på Kanalmagasinet i MEM:

Längs vackra Göta Kanal i Östergötland hittar ni den perfekta bröllopslokalen för ett lantligt och rustikt bröllop i Kanalmagasinet i Mem. En elegant lokal med 8 meter i tak och en fantastisk utsikt över vattnet.  Lokalen rymmer ca 90 gäster och är utsmyckad med vackra kristallkronor i taket, vilket ger en tidlös och riktigt “pinterestig” stämning.

Kanalmagasinet är en fullt utrustad lokal för bröllop med sina fullständiga alkohol-rättigheter, kök och serveringspersonal. En extra kul grej de erbjuder i alkoholväg är att ni tillsammans med dom kan ta fram en egen öl unik för er stora dag. Så personlig detalj som era gäster minst sagt kommer minnas från ert bröllop. 

Maten lagas på högkvalitativa råvaror från lokala producenter. Hos Kanalmagasinet kan ni antingen välja att dekorera lokalen själva eller ta hjälp av deras duktiga personal som har ett stort antal bröllop och fester med sig i bagaget.

Boende finns för 25 gäster på magasinet. Ett perfekt sätt att få igång bröllopskänslan redan några dagar innan er stora dag. Checka in med dina brudtärnor eller groomsmen och gör i ordning er i ett av magasinets rum på bröllopsmorgonen. Det finns ett brunch-paket att köpa till för att starta bröllopsmorgonen på ett riktigt drömimgt sätt.

Bröllopsfotografering vid Kanalmagasinet i Mem

BRÖLLOPSMORGONEN

Efter att ha scoutat fina platser till porträttfotograferingen mötte vi upp Elin & Marcus för att fånga alla magiska stunder från bröllopsmorgonen på bild. Gustav fotograferade Marcus med sina groomsmen i Norrköping och jag (Ika) fotograferade Elin som gjorde sig i ordning med sina brudtärnor i Kanalmagasinets lounge.

Smink gjordes av Elins duktiga vän och Make-up artist, Minna Taubermann och hår gjorde Elins brudtärna och syster. 

Under bröllopsfixet berättade Elin om sin parfym som hon tagit fram hos Collect & Bottle i Stockholm, speciellt för bröllopet. En så fin idé för att verkligen involvera alla sinnen under sin stora dag. Tänk att använda parfymen på sina kommande bröllopsdagar och minnas tillbaka. Så, så fint!

Innan det var dags för att sätta på sig klänningen och bege sig vidare mot First Look Locationen så tog tjejerna en härlig lunch på bryggan utanför kanalmagasinet som självklart dokumenterades på bild. Verkligen en mysig stund och så härliga bilder på tjejerna i sina Team Bride och Bride-to-be silkes pyjamaser. Ett stort tips är att planera in några små återhämtningsstunder som dessa under er bröllopsdag för att njuta till MAX.

FIRST LOOK & PORTRÄTT

Sedan var det dags för First Look och porträttfotografering. För er som kanske inte vet vad First Look är så är det tillfället då bröllopsparet ser varandra för första gången på bröllopsdagen. Ett alldeles magiskt ögonblick som vi älskar att fota och som ofta är så känslosamt och fint.

Vi valde denna vackra plats till Elins & Marcus First Look eftersom den verkligen gick hand i hand med deras eleganta och tidlösa genomgående vibe under hela bröllopet, men också för att de några dagar efter. bröllopet faktiskt skulle på honeymoon till Frankrike. Vi älskade den franska Chateau-vibben vi fick av denna fantastiska plats och den kändes bara helt perfekt för brudparet. 

Elins makalösa klänning är från Pronovias, skapat av den italienska designern Allesandra Rinaudo. Pronovias brudklänningar finns hos ett antal återförsäljare i Sverige, och just denna hade Elin funnit hos Nahrin Izars butik Milagro i Stockholm. En så fantastisk klänning på en helt fantastisk brud!

Resten av porträtten tog vi på några fina locations i närområdet. Som de flesta vet så älskar både jag och Gustav att fotografera med mycket inslag från naturen. Så vi hade förberett med riktigt drömmiga platser såsom en igenvuxen trappa med “hidden garden vibes”, ett fält med fantastisk utsikt över kanalen och fler somriga platser perfekta för porträttfotografering.

CEREMONIN & TÅBY KYRKA

Ceremonin ägde rum i Tåby Kyrka några minuter bort med bil från Kanalmagasinet. En vacker kyrka i enkel och stilren interiör. 

En väldigt fin och personlig detalj under vigseln var kronan som Elin bar under ceremonin. Den har snidats av ingen mindre än brudens morfar som är finsnickare och snidade kronan till sin fru redan på 60-talet. Vi älskar att fånga personliga detaljer på bild och det är saker som dessa som gör varje bröllop så unikt.

Utanför kyrkan kastades nedbrytbart konfetti på brudparet, följt av gratulationer från nära och kära i sommarsolen. Familjeporträtt togs i olika konstellationer på fältet intill kyrkan medan Ika och resten av gästerna begav sig tillbaka till kanalmagasinet för mingel.

BRUDSKÅL & TÅRTA

När brudparet anlände från kyrkan till Kanalmagasinets fina trädäck så bjöds det på brudskål, isfacklor och en helt fantastisk tårta från konditorn Diversis i Norrköping.

Tårtan följde samma eleganta tema som resten av bröllopet och var dekorerad med vita pioner likt Elins fantastiska brudbukett från florist Patricia Hemmingsson.

Elin & Marcus hade verkligen tänk på allt när det kom till minglet och det fanns verkligen något för varje gäst. Allt ifrån laktosfri tårt-bakelse, till en brie-tårta för en gäst som åt Canivore diet. 

Under vårt sista planeringsmöte inför bröllopet hade brudparet precis varit och handlat byggmaterial till egengjorda spel som de skulle snickra ihop inför bröllopet. Under minglet fanns hemsnickrade “Gissa Vem” spel med bilder på alla gäster, ett “spin-the-wheel” med olika utmaningar och en jättefin fotobok där gästerna kunde ta bilder med polaroidkameror och sedan klistra in. Så kul att titta tillbaka på!

Att ha bröllopstårtan till minglet är något som vi upplever blir allt vanligare och vi älskar det! Dels får er fantastiska tårta som lagts så mycket energi, tid och pengar på fotas i dagsljus och på så vis glänsa ännu mer i bilderna. Men att ha tårta till minglet uppskattas ofta av bröllopsgästerna som ofta är lite hungriga efter ceremonin. Dessutom kan ni ha två desserter på er bröllopsdag och vem älskar inte det?

MIDDAG & FESTEN

Middagslokalen på kanalmagsinet var dekorerad i grönt och vitt tema med fantastisk murgröna som utgjorde en stor blomstervägg tillsammans med ett vitt skirt tyg och led-slingor. Levande ljus, vita pioner och kristallkronorna i taget skapade en underbart elegant atmosfär.

En vegetarisk förrätt, följt av fisk till huvudrätt och en uppfriskande dessert stod på menyn. Tal hölls och karaoke sjöngs.

När det närmade slutet av middagen så överraskade Toast Madame brudparet med hotshots som serverade till alla gäster av kanalmagasinets personal som var iklädda glittriga kostymer och masker till låten “shots” av LMFAO. Så festligt och så uppskattat!

Sedan följde en drink med en ätbar bild av brudparet vid sin förlovning i Paris. En helt otroligt fin detalj!

Första dansen ägde rum på trädäcket vid vattnet omgett av tomtebloss och marschaller. Vi hann även fina Golden Hour portätt i solnedgången på fältet bakom kanalmagasinet innan festen drog igång på riktigt.

Ingen detalj hade undangått detta fantastiska brudpar tillsammans med deras Toast Madame som de planerat bröllopet tillsammans med. Det bjöds på allt ifrån glow sticks, stora lysrör och beer pong till musiken av deras inhyrda DJ.

Ett helt perfekt bröllop som vi är så hedrade att få ha fotograferat. Stort, stort grattis finaste Elin & Marcus! Ni är underbara!

Stort Grattis Elin & Marcus!