Bröllopsfotograf

Gm Bröllopsfoto

TIPS BRÖLLOPSPRESENTER

Bröllopspresenten kan vara en klurig nöt att knäcka, men så behöver det inte vara. För de allra flesta brudpar så är den bästa presenten av dem alla bara närvaron av gäster och familj. Men visst är det en fin gest att ge någon form av gåva. Det finns inga rätt och fel när det kommer till bröllopspresenter. Nedan har vi samlat lite bra tips och inspiration som vi samlat på oss genom åren.

HUR MYCKET SKA MAN LÄGGA?

Till att börja med finns det inte ingen regel eller etikett som säger hur mycket man bör lägga på en bröllopspresent till brudparet. Men en tumregel är enligt många att utgå ifrån sin relation till brudparet. Vissa par är tydliga med vad de önskar sig, kanske har de gjort en önskelista eller önskar de sig pengar i bidrag? Ett säkert kort om inte någon annan info angivits är att fråga brudparet om det är något speciellt de önskar sig. Detta är också ett tips till brudparet, att skriva ut vad ni önskar er kan underlätta mycket för era gäster.

GE PENGAR SOM BRÖLLOPSPRESENT?

På de bröllop vi har fotograferat på så har det förekommit både pengar eller “saker” i form av gåvor.  Vi upplever att på senare år att presenter i form av bidrag till bröllopsresa eller kuvertavgift blivit allt vanligare. Vårt bästa tips är att prata med brudparet, men återigen finns det inget rätt och fel när det kommer till bröllopspresenter. Vi är övertygade om att det viktigaste för brudparet är en underbar dag med vänner och familj.

Pengar - Klimatsmart

Att ge pengar i form av bröllopsgåva är dessutom ett mer klimatsmart alternativ. Enligt en artikel som publicerades i Expressen (2019-05-25) så krävs det 22 000 kg vatten för att ta fram ett kg bomull i ett land med torrt klimat. Genom att ge pengar som bröllopspresent kan brudparet istället köpa saker som de garanterat kommer ha användning av. 

Bröllopspresent Klimatsmart Eco
Bild: Lena Khrupina

BÖLLOPSPRESENT PÅ EN BUDGET?

Att anordna bröllop kan vara dyrt. Men att vara bjuden på bröllop kan också få sina utgifter. Kanske behöver du köpa nya kläder till bröllopet? Du ska transportera dig dit. Betala barnvakt. Ta ledigt från jobb och på det köpa en bröllopspresent?

Men lugn! En bröllopspresent är egentligen bara en lyckönskning och inget krav. Det är trots allt tanken som räknas och det viktigaste för brudparet är att din närvaro under bröllopet. En personlig bröllopspresent kan vara mer värd än en dyr!

Ett superbra tips vi tagit med oss från bröllop vi har fotat är att man kan göra mycket påhittigt med själva “leveransen” av presenten. Kanske levereras presenten på en traktor, med fina ballonger, eller av parets hund? Bara kreativiteten sätter stopp för minnesvärda gåvor.