Bröllopsfotograf

Gm Bröllopsfoto

inbjudAN

tips bröllopsinbjudan

VÅRA BÄSTA TIPS

Ni har bestämt datum, tid och plats. Nu är det äntligen tid att skicka ut bröllopsinbjudan till er stora dag! Behöver ni tips på vägen? Vi hjälper er! Här har vi samlat våra bästa tips för en perfekt bröllopsinbjudan.

När ska man skicka bröllopsinbjudan?

Traditionellt sett brukar man skicka ut sin bröllopsinbjudan mellan 6-8 veckor innan bröllopet. På två månader har gästerna god tid på sig att planera och göra rum i sina scheman. En tumregel är även att ge gästerna mer tid på sig om ni planerar att ha bröllopet längre bort eller under semesterperioder. Vissa par brukar därför skicka ut påminnelser redan ett halvår innan bröllopet äger rum, så kallade “Save the dates- kort”. Detta är inget måste men en trevlig gest mot dem som gillar att vara ute i god tid.

OSA? - TIPS BRÖLLOPSINBJUDAN

För att kunna planera bröllopet bör man till fördel skriva ut en OSA (Om svar anhålles). Med detta menas den tid som gästen har möjlighet att tacka ja eller nej till bröllopet.  För att ni som brudpar ska hinna göra justeringar inför bröllopet så brukar sista OSA vara ungefär 2-3 veckor innan bröllopet äger rum. Det är schysst att underrätta bröllopsarrangörer och catering om exakt antal bröllopsgäster med minst en vecka till godo. Har dina gäster ännu inte svarat trots OSA? Avsett en eftermiddag till att ring upp dem. De är bara ett kort samtal bort!

DIGITALA TIPS!

Ett bra tips vi fått med oss från tidigare bröllop som vi har fotograferat är att lägga upp all information på en hemsida eller ett Facebook arrangemang. Där kan gästerna själva välja att gå in och läsa hur mycket eller lite som de vill när de har tid. Dessutom behöver man inte oroa sig för att tappa bort någon inbjudan med viktig information. 

Planerar ni även att sätta ihop en önskelista? En hemsida eller ett Facebook Arrangemang är en perfekt plattform för den typen av information. Vissa hävdar att det kan anses som oartigt att skicka med brudparets önskelista direkt i inbjudan. Skriv istället med länken till hemsidan i inbjudan! Där kan ni enkelt samla den viktigaste informationen inför ert bröllop.

Tips Bröllopsinbjudan
Bild: Dmitry Zvolskiy

CHECKLISTA

Är det äntligen dags för bröllopsinbjudan? Fantastiskt! Efter timmar av planering får ni äntligen snart delge det ni har förberett för vänner och familj! Vi har tagit fram en enkel liten checklista med det viktigaste att ha med på bröllopsinbjudan. Lycka till! Ps. Glöm inte att skicka med ett svarskuvert i inbjudan!

Bröllopsfotografering med bruden och brudgummen innan bröllopet

Vi fotograferar bröllop i Hela Sverige och utomlands. Se våra priser & erbjudanden nedan här:

bröllopsfotograf Gustav Markholm

Namn Brudpar

 • Vem är bjuden?
  Anna
  Anna + Familj
  Anna + 1
 • Datum & Tid
 • Plats
  Ute/Inne
  Transport
 • Program & Tider
  Cermonin
  Middag
  Bröllopsfest
 • Boende?
 • Klädsel
 • Barnvänligt/Barnfritt?
 • Allergier?

VILKEN FONT?

Ett hett tips när det kommer till bröllopsinbjudningar är att välja så kallade “Opposite Fonts”. Det vill säga fonter i motsatt stil exempelvis en väldigt klassisk blandat med en modern. Men försök att hålla er till 2 fonter. Om man blandar för många så kan det lätt se rörigt ut. Var noga med att fonterna går att läsa!

Några av våra bästa tips på fonter till bröllopsinbjudan är:

 Alex Brush

Allura

Cookie 

Sacramento

Waiting for the Sunrise 

Pinyon Script

DESIGN BRÖLLOPSINBJUDAN?

När det kommer till design på bröllopsinbjudan kan man verkligen inspireras i all oändlighet. Vårt bästa tips är att hämta inspiration från olika hemsidor eller inspirerande appar, exempelvis pinterest eller Harpers Bazaar

Idag finns det även många sidor där man kan ladda ner digitala mallar till er bröllopsinbjudan. Exempelvis Wedding Chicks eller Cards and Pockets

Stressa heller inte för mycket över er bröllopsinbjudan. Det är trots allt ert bröllop ni ska fira och om ni är lyckliga så kommer allt annat bli perfekt också!

bröllopsfotograf Gustav Markholm
Erbjudanden & tjänster

Bröllopspaket

Koppla av och njut av ert bröllop. Vi hjälper er med fotograferingen för att föreviga er stora dag på bästa sätt. 

sv_SESvenska
en_USEnglish sv_SESvenska