Bröllopstrender 2022

Det väntas en bröllopsboom under 2022 och 2023 efter två gråa år av pandemin. Hur underbart? Här är trenderna som förutspås synas överallt under de kommande 12 månaderna:

Destination weddings:

Äntligen kommer det vara lättare att resa igen, något som varit svårt under de senaste åren. Vem är inte ressugen efter dessa år av restriktioner? Av detta faller sig en ökning av bröllop utomlands naturligt för de kommande åren. Kanske en vacker vingård i Italien eller en vigsel på stranden i Karibien? 

Till skillnad från tidigare år så kan det säkert vara lättare att få med sig alla gäster utomlands då många inte kunnat ta semester eller resa utomlands på ett bra tag!

Miljövänliga bröllop

En bröllopstrend vi är väldigt glada att se bli allt vanligare är ett ökat miljötänk när det kommer till bröllop. Bröllopsindustrin som annars är präglad av en stor konsumtion av engångsartiklar och dekorationer i form av plast kan verkligen behöva lite mer hållbart tänkande och det är så kul att se att det blir mer och mer efterfrågat av bröllopsparen. Många gånger är miljövänliga alternativ minst lika fina som mindre hållbara alternativ och dessutom till fördel för er bröllopsbudget.

Några exempel på miljövänliga bröllopstrender är ekologisk nedbrytbar konfetti i form av blomblad eller löv, second hand shopping och återvunnet papper.

Torkade blommor

Något vi sett mycket av senaste året och som vi tror väntas ses än mer under 2022 är torkade blommor som dekoration. En blandning av torkade och färska blommor ger en tidlös romantisk känsla och dekorationerna håller sig fina längre. Torkade blommor är dessutom ett bra sätt att hålla nere på kostnaden utan att tumma på detaljerna och behöva välja bort något.

Trädgårdsbröllop

Under pandemin så ökade antalet intima  bröllop, framförallt de som hölls hemma i trädgårdar. Detta är något vi tror att vi kommer se mer av under 2022. Generellt sett verkar fler och fler par gå ifrån de traditionella bröllopen till mer och mer personliga och moderna bröllop. Trädgårdsbröllop är ett romantisk komplement till en klassisk ceremoni i kyrkan. Många tänker kanske att trädgårdsbröllop är en chansning beroende på väder, men under förra året såg fotade vi många fantastiska vigslar utomhus även dagarna utan solsken.