Bröllopsfotograf

gm Bröllopsfoto

TIPS BröllopsSminkning

GM BRÖLLOPSFOTO

TIPS BRÖLLOPSSMINKNING

 

På sidan ” Tips Bröllopssminkning ” har vi samlat våra bästa tips för att uppnå ett felfritt resultat.
Vilken är den bästa bröllopssminkningen? Hur får man sminket att hålla hela dagen? Vilket smink ser bäst ut på bröllopsfoton?

Detta är frågor som många ställer sig inför bröllop. Sminket ska hålla genom lyckotårar, pussar, danser och champagne. Du som är brud vill se ut som ditt bästa jag och du som är gäst vill såklart glänsa lite extra på bröllopsbilderna vilka lär florera på Instagram. Som bröllopsfotograf arbetar vi närmare make-up än vad man kan tro. När vi fotograferar i högupplösta bilder så exponeras ofta små skönhetsfel i större utsträckning än vad det gör om man kollar med blotta ögat. Vi vill därför tipsa om vilket smink som gör sig bäst på bröllopsfoton.

 Vi vill även lyfta att ett starkt tips är att anlita en make-up artist. De är trots allt experter på smink. Priserna för en bröllopssminkning brukar normalt sett ligga runt 500 kr – 1500 kr inkl. provsminkning. Utifrån vår erfarenhet av att fotografera bröllop brukar en make-up artist ofta eliminera orosmomentet för dig som brud. Det är nog många som känner igen sig vid att sminket blir perfekt när man sitter hemma och tränar för att sedan inte bli lika bra när man väl ska någonstans. Detta är inget man jättegärna vill uppleva på sin bröllopsdag.

Förutom att det kan vara skönt att låta någon annan sköta sminket så bör  man även tänka på att hinna prova de produkter man ska använda innan bröllopet.  Alla hudtyper reagerar olika på olika produkter. Många make-up artister erbjuder en provsminkning, vilket kan vara ett bra sätt att testa produkterna på.

bröllopsfotograf Gustav Markholm

-

GM BRÖLLOPSFOTO

8 TIPS BRÖLLOPSSMINKNING

Bild: Pixabay

1. PRIMER

Det första (och enligt många) det viktigaste steget till en felfri bröllopssminkning är en primer. Att spendera hundratals kronor på en (ofta) genomskinlig kräm kan kännas tråkigt, men primern utgör hela basen för din look. Oavsett om du vill gå på en mer naturlig sminkning med hjälp av BB cream eller en full-on-make-up-look så är primern det rätta verktyget för att sminket ska hållas på plats. Att investera i en primer är ett starkt tips på bröllopsmink som du inte vill missa.

Inom kategorin av primers finns det produkter för varje ändamål; oljig hy, synliga porer, rodnad, rynkor, fina linjer och torrhet etc. En oljefri primer är många gånger en bra idée vid bröllop då de ofta innehåller ämnen som absorberar överflödig olja från ditt ansikte. Detta ger en matt effekt som håller sminket på plats hela dagen. På så sätt slipper du se glansig ut, både i verkligheten och på bilder.

2. Foundation

Nästa steg i sminkningen är ofta en foundation. Ett steg som kan vara lite trixigt. Som brud vill många ha en airbrushed look, vilket ger ett mer mjukt och naturligt resultat.  Samtidigt ska sminket hålla hela dagen.  För att försöka fånga två flugor i en smäll är en bra lösning på detta att använda sig av så kallade High Definition foundations (HD Foundations). Dessa foundations innehåller små partiklar som absorberar ljus och ger en mjuk porslinslik finish. För att fotografer ska ha större möjlighet redigera bilder så fotar man ofta med högkvalitativa kameror som har flera gånger så många pixlar som om man skulle titta med blotta ögat. Dock gör detta att texturen på huden och alla ens små “skönhetsfel” ofta exponeras på foton. Traditionella foundations kan ofta upplevas som kakiga på bild medan HD foundations är bättre på att efterlikna hudens naturliga textur och är därför ofta mindre synliga på bild. 

Bild: Nika Akin
bröllopsfotograf Gustav Markholm

TIPS BRÖLLOPSSMINKNING

Letar ni bröllopsfotograf?

Vi fotograferar i bröllop i hela Sverige! Läs mer om våra tjänster och erbjudanden nedan:

Bild: Pixabay

3. Dewy eller Matte?

Det är även viktigt att ha din hudtyp i åtanke när du väljer foundation då detta har stor påverkan på val av produkt. En semi-matt look är att rekommendera till bröllop då detta brukar ge bäst resultat på foton. Har du däremot oljig hy bör du undvika de produkter som innehåller skimmer då kamerablixten kommer förstärka glansen. Har du istället torr hy kan ett bra tips vara att välja en så kallad luminous foundation. 

4. Concealer

Concealer används både för att täcka skönhetsfel, men framförallt för att ljusa upp partier i ansiktet. När det kommer till concealer så gäller ungefär samma saker som för val av foundation. En semi-matt finish som minimerar fina linjer och särskilt trötta påsar under ögonen är ett måste. Det finns dessutom många bra vattenfasta concealers vilket kan komma till stor nytta på din bröllopsdag.

Bild: Emma Bauso
Bild: Darrell Fraser

Psst!


För den som ändå vill ha en dewy look utan att se svettig och glansig ut på bilderna så kan man även jobba med cream produkter samt puderprodukter om varandra. Till följd av detta brukar sminket hålla ännu bättre under dagen samtidigt som det är en bra metod för den som vill skulptera sitt ansikte med contour och liknande.

Settingpowders som inte ger flashbacks:

– Yves Saint Laurent Souffle D’Eclat
Jane Iredale Amazing Matte Loose Finish Powder
– Maybelline Master Fix Setting + Perfecting Loose Powder
– M.A.C Cosmetics Prep + Prime Transparent Finishing Powder

5. Settingpowder

För att sätta din foundation på plats så använder sig många av ett så kallat “setting powder”. Detta är därmed ett viktigt steg i sminkningen för att få ett slätt resultat utan att ändra hudens naturliga struktur. Många minns nog bilderna av kändisar på röda mattan för några år sedan där man såg stora områden täckta i vitt HD puder på bilderna som togs (så kallade flashbacks). Fenomenet uppstår ofta på grund av att någon av ingredienserna i pudret (ofta kiseldioxid) reflekterar ljuset i blixten. Till följd av detta kan det se ut som att man kört lite för hårt med magnesiumet på gymmet. Detta är inget man vill ska hända på sin bröllopsdag. För att undvika detta så är det viktigt att göra sin research. Det finns som tur är många bra genomskinliga puder som sätter din foundation utan att ge flashbacks. Dessutom är Translucent powders ypperliga på att hålla oljig hy i schack.

6. Contour & Highlight

Gällande contour är dock vår erfarenhet att “less is more”. På samma sätt inkluderar även detta highlighter. I kameran tenderar vissa partier att reflekteras mer än andra och även om det är frestande att verkligen gå all in för det där riktigt änglalika glowet så finns det stor risk att både contour och highlighter blir mer framträdande i foton än önskat. Ett tips är att flytande eller cream highlighters ofta är lättare att blanda in på ett naturligt sätt i basen. Mer diskreta highlighters brukar även göra sig bättre på bild än de riktigt pigmenterade och glittriga produkterna.

Bild: Emma Bauso
Bild: Beatnik Peach

7. Läppar

Till ett senare steg men ack så viktigt är läpparna. Vi har pratat mycket om semi-matt, alternativt helmatt bas. men när det kommer till läpparna så är det tvärtemot. Här vill vi istället ha fräscha, unga läppar. En läppenna hjälper till att förfina konturen av läppen samtidigt som det gör att läpparna håller bättre. Många brudar brukar också välja en mer nude ton under bröllopsdagen och en röd eller mer pigmenterad läpp till kvällen. Kort sagt, kan det vara bra att ha i åtanke att det är många kramar, pussar, drinkar och annat under  som kan ställa till det för en färgstark läpp under dagens gång. För att läppstiftet ska hålla så bra som möjligt kan man försiktigt hålla ett tunnt papper eller en servett över läpparna och pudra över det.

8. Settingspray

Avslutningsvis, en sista och avgörande produkt för hur sminket håller sig under dagen är att använda sig av en bra settingspray. För att slippa att basen blir kakig, lägger sig i fina linjer eller försvinner så är räddaren i nöden en bra settingspray. Som en förtrollning förseglas din foundation och sminket binds ihop på ett fint sätt.

Men glöm inte! I slutändan är det viktigaste att du känner dig fin och bekväm. Det är er stora dag och ni ska kunna njuta av den till fullo.

bröllopsfotograf Gustav Markholm
Bild: Kyle Roxas

TIPS BRÖLLOPSSMINKNING - FEEDBACK

Din feedback är viktig för oss. Vi arbetarr ständigt för att förbättra vår plattform men också för att uppdatera våra sidor så ofta det går. Är det något du saknar i texterna ”Tips Bröllopssminkning”?  Är det något som är otydligt eller något som kan förbättras på hemsidan? Fyll i formuläret eller läs mer om oss här.

Vi är mycket tacksamma för din åsikt!
Hur hittade du hit?


sv_SESvenska
en_USEnglish sv_SESvenska