TIPS BRÖLLOPSTÅRTA

När det kommer till val av bröllopstårta så finns det många olika alternativ. Nedan har vi listat några bra tips som inspiration från bröllop som vi har fotograferat på.

Less is more?

Vackra bröllopstårtor måste inte vara de största med extra-allt. Vi har fotograferat många “enklare” bröllopstårtor som varit nog så vackra. Ofta men inslag från naturen såsom blommor och grönt. Perfekt på ett sommarbröllop.

Bröllopstårta på en budget?

En supersmart lösning vi sett på flera bröllop är att ha en hel bröllopstårta till honnörsbordet som brudparet får skära upp. Till gästerna serveras färdig-skurna tårtbitar. Ofta uppskattat av bröllopsgästerna då det både sparar tid och kan vara ett minst lika lyxigt sätt att bli serverad på som en hel bröllopstårta.

Ett annat bra men lite mer tidskrävande alternativ är att baka bröllopstårtan själv. Det är alltid något speciellt med hembakat och inget sätter så stor personlig prägel som en egengjord bröllopstårta. Detta kan dessutom vara en kul och minnesvärd aktivitet för brudparet eller kanske tillsammans med föräldrar eller brudföljet? 

Vårt sista tips när det kommer till bröllopstårta är “dessert tables”. En liten buffée av efterätter som både gör sig superbra på bild och ofta är mycket uppskattat av bröllopsgästerna. Kanske gillar inte brudparet själva tårta, då är detta en perfekt lösning. 

tårta och bakelser för bröllop