Bröllopsfotograf

gm Bröllopfoto

Tre bröllopstips som de flesta missar

Som bröllopsfotografer har vi en hel del bröllop i bagaget och för varje bröllop får man med sig ett nytt tips eller lärdom. Det kan vara allt ifrån smarta DIY-dekorationer, till vad man inte får glömma och tips att skicka med kommande brudpar inför deras bröllop. 

De flesta brudpar har stenkoll på allt när det kommer till tidsplaner för bröllopet. Det samma gäller att boka leverantörer av olika bröllopstjänster i god tid. Men vissa saker är lättare att missa och här har vi listat Tre bröllops tips som de flesta missar.

bild: pexels

1. "Create a budget and stick to it"

Ett av de lättaste sätten att spräcka sin budget är genom att kontakta leverantörer för bröllopstjänster innan man satt en fast budget för ert bröllop. Inom bröllopsbranschen kan priserna snabbt sticka iväg, kanske just för att man kan få hjälp med i princip allt. Det kan vara alltifrån dekorationer med “custom-made” loggor på, till florist, videograf, fotograf, bröllopskoordinator, live-band, catering, lokal, och transport. Listan kan göras lång. 

En del av det fantastiska med bröllopsplanering är ju att man kan göra det så individuellt. Vissa vill ta mycket hjälp och andra vill fixa det mesta själv. Oavsett vart ni befinner er i det spannet så kommer det underlätta så mycket för er bröllopsplanering om ni sätter en budget först.

Det finns så många fantastiska tjänster och eldsjälar inom denna bransch att man till slut blir som ett litet barn i en leksaksaffär. Genom att sätta en budget först så har ni redan i första steget sållat ut faktorer som går ut över budgeten och bröllopet kommer gå hand i hand med era prioriteringar.

2. "Where to keep your phone"

Nästa tips gäller mobiltelefoner, något man kanske inte alltid har i åtanke när man planerar sin bröllopsdag.
Plötsligt är den stora dagen här och det är dags för er att njuta till fullo! Släpp tanken på alla onödiga saker som att hålla koll på sin mobil eller plånbok. Det finns nog med människor runt om er som mer än gärna kommer hjälpa er med allt sådant.

Så planera i förväg vem som kan vara ansvarig för din mobil under dagen. Kanske behöver du till och med inte ha med den alls? Något som vi bröllopsfotografer uppskattar mycket är att få kontaktinformation till antingen tärnor, toast madame, bröllopskoordinator eller en annan person med lite extra ansvar som kommer vara med under dagen. På så vis slipper vi störa er om vi skulle behöva nå er och ni kan njuta till max av dagen med stort D.

3. "Hydration, hydration, hydration"

Bröllopsnerver, morgonkaffe och bubbel är som upplagt för en smygande huvudvärk ska komma på ett mycket ovälkommet besök. Så förbered med vatten lättillgängligt under hela dagen och se till att dricka! Detta gäller oavsett om du gifter dig på sommaren eller mitt i vintern.  Vi må låta som en tjatig mamma, men mammor har ofta rätt och ni kommer tacka oss senare!